semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Friday, October 07, 2005

Makan time....

Tadi time lunch break, atok checked this blog... baca comments on previous posting. Kak Teh ajak date at Holiday Villa and asked me to check with Tuan Hj Chef, bila dia masak ketam. Atok pun terus tepon the kitchen.

"Assalamualaikum sheikh, amacam... sibuk?"
"WaalaikumSalam.... sibuk ni", kata Tuan Hj Chef
"Okay, quick one... bila kau masak ketam?"
"Hari ni lah... ketam masak cili", beritahu Chef
"Okay...selamat"
"Okay boss"

Then, terus tepon Kak Teh... bagitahu the menu. Kak Teh kata, jom. Atok kata... mmm, nanti, kena check with madam and the crew. Emailed madam. Madam replied: "Kalau ketam, anytime".

Petang, at about 4:30pm gitu, after an internal meeting pasal project refurbishment and extension of a leisure centre nearby (baru awarded the job to a contractor, soon nak start on site), tepon Kak Teh... dia baru je keluar studio.

"Dah ada plan berbuka?"
"Belum. Nak datang ke?"
"Boleh lah, tapi lambat sikit, probably around 7pm gitu" (Berbuka at around 6:30pm)"
"Okaylah, jumpa di sana"

Lima minit sebelum pukul 5pm, atok dah cabut.... cakap kat team leader, sorry, kena rush home. Tiba rumah at around 5:45pm...terus tukar kereta and pecut to London. Then, tetiba... traffic announcement on the radio: ada accident near Junction 5 M4; lima kereta. Aiseyman... berzaman on the motorway, tambah lagi Friday night... memang congested.

Finally, dah kul 7:40pm baru selamat tiba. Lagenda was full (ramainya orang2 embassy), and ketam pun dah habis. Nasib baiklah Kak Teh sorok sikit, fuhhhh, kalau tak sesia je. Kesian Kak Teh, dok makan sesorang for the last hour at the reserved table. Maka kami pun tibai makanlah sampai nak meletup. Sup ekor was really kow-kow punya. Kul 10 lebih, barulah beransur keluar. Tuan Manager Jeffri bagi buah tangan, sekotak kurma (dalam kotak anyaman diimport khas dari Bali). Hantar Kak Teh balik... and tiba at home at midnight; singgah Asda kejap... beli a few stuff.

Sunday ni ke London again.... makan lagi.

Many thanks KT.

note: this year, Holiday Villa ada buat solat tarawih (macam dulu) kat conference hall di basement, sebelah Bali spa tu. so, ada choice... either Msia Hall or H Villa. A friend kata, makan at Msia Hall after tarawih pun sedap gak. :)

Comments: Post a Comment


Links to this post:

Create a Link