semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Tuesday, September 11, 2007

Vrooom

Hari Sabtu, Atok ke Donnington Park Grand Prix Circuit... menonton perlumbaan World Series Formula Renault 3.5, memberi sokongan kepada pelumba muda negara Fairuz Fauzy.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Atok bersama ahli keluarga dan team beliau di Paddock Suite. Tiba dah lambat, setengah jam sebelum perlumbaan.... kerana q panjang dari exit 23a M1 lagi; nak dekat sejam dari motorway exit nak masuk ke parking. Atok missed qualifying race pagi tu. Fairuz won Team B qualifying but the winner of Team A was faster. So, he got 2nd position on the grid.... dapat 4 points.

It started well for Fairuz, maintaning his 2nd position. Lap ke-7 ada accident, Safety Car keluar... he had problem with his tyres, cooled down. Dahtu bila masuk pit stop tukar tayar... lambat sikit pasal mekanik tak boleh nak buka screw... stuck. Seterusnya Fairuz dropped to 3rd place. Akhirnya, with 14 laps to go, he skidded and crashed ... habis. Rakan sepasukannya, Pippa Mann, satu-satunya pelumba wanita... hanya berjaya di tempat ke-20. Dalam perlumbaan sebelum ini di litar Hungaroring (near Budapest), he was on the podium (2nd place). Ingat hari tu dapat naik podium lagi.... hampa.

Masuk ke garage tengok keretanya, ok lah... takde apa sangat, rear spoiler je yg rosak.

Takpa, next one cuba lagi... di litar Magny Cours (France) pada 22 & 23hb nanti.

----------
Race 2 esoknya (Ahad) atok tak gi, Kakak & Adik ada photoshoot in London.

Pasal he didn't finish Race 1, maka Race 2 terpaksalah start dari posisi belakang, petak ke-26. Tapi dengar ceritanya hebat, dia potong 16 kereta semuanya dan berjaya menamatkan perlumbaan di tempat ke-10 (dapat 1 point). Overall standing for the series, currently he's at 9th.
Well done oghe kito !

Comments:
Waaaa....paddock tuuuu...MAL BOLEH!! :D Eh...selamat berposa ok!
 
Eh ? Bukan ke Fairuz Fauzy nih anak nyor pemilik MOFAZ ? Rumah arwah datuk dia just next to mine.

Well done oghe kito tapi sebenarnya tak tahu sejauh mana " oghe kito " .. hehe ..
 
Indeed Ray, Fairuz is anok Tuan Hj Mohd Fauzy (where the word MOFAZ came from i guess).
 
Post a Comment


Links to this post:

Create a Link