semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Sunday, July 15, 2007

taste of malaysia @ ilford

Pepagi lagi semalam dah mula. Setkan alarm jam 4am, tapi bila alarm went off, switched off and ingat nak tido kejap. Bila terjaga, dah kul 5am! Ayoyo! Kalut.

Crew from 'Taste of Malaysia Cafe' yang tak tido satu malam siapkan segala makanan dan kelengkapan semuanya tengah siap sedia loading barang dalam van bila atok tiba di cafe at about 5:45am. Ambik 4 orang dah terus jalan... ke Ilford, 78 miles away, a town in the east of London. Ini ialah kali kedua pesta sehari diadakan di Ilford, setelah kejayaan pertama di tahun lepas.

Tiba di depan Ilford Town Hall, crew kontraktor atok dok kalut pasang booth di kawasan pesta (pedestrianised area/public square); mereka pun tiba lambat. Cadangan nak mulakan kerja jam 4am gagal. Apa lagi, atok pun tolong sama lah; took a cloth and stained the timber floor.

Memang kalut + kecoh. Bila Pengarah & Penolong Pengarah Tourism Msia tiba, booth belum sepenuhnya siap, kecoh, kecoh. Namun, by the time Puan Mayor & Puan Assistant Mayor dan Msia High Commissioner tiba untuk upacara perasmian, kita selesai, alhamdulillah. Cuaca pulak amatlah indah, in fact it was a bit too hot... nasib baik jugak, kalau hujan, the whole pesta tak menjadilah.

At the end of the day, walaupun semuanya memang teramatlah penat... kira sukses! Makanan habis; the crew tak henti-henti kacau mee and keowteaw... tak sempat-sempat, letak je terus habis. Satay pun gitu, orang menunggu. Sepatutnya event tamat jam 4:30pm, tapi jam 6pm dalam dok kemas-kemas tu pun ada lagi orang nak membeli.

And the town's event manager dah pun membicarakan pasal tahun hadapan. Ilford, we'll be back! Meantime.... we move to the next event, hujung bulan. Ada satu next weekend, in Fulham, tapi kita decided tak masuklah, penat.

Atok tiba rumah pun dah about 8:30pm, penat.......

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket

Comments:
Habih pesta2 tu nanti..letok la belakang rumoh..boleh Arissa/Sofea main pondok2, masak2..hehehe...
 
Post a Comment


Links to this post:

Create a Link