semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Wednesday, May 09, 2007

aku pulang....

Photo Sharing and Video Hosting at Photobuckethari ni adalah hari kedua atok pulang berkhidmat di firma yang mula-mula atok bekerja sepenuh masa di pulau impirialis ini, dari tahun 1998 hingga 2003 dulu.

sudah banyak yang berubah, tapi masih ramai juga lagi muka-muka lama. tidak seperti hari pertama bila bertugas di tempat baru, 'kepulangan' atok ke sini dirasakan seolah-olah ... seperti menyambung bab yang ditinggalkan empat tahun lalu....

Comments:
Eh .. bley pulok mcm tuh yer.

Kalau kat Msia, biasanya kalau dah berhenti, biasanya dah tak akan kembali kerja semula atas sebab sebab peribadi ( mostly emotional ).

Some companies ( kerajaan pun ) even made it a rule not to accept former employees.

Well, atas orang jugak.
Kalu dia nak ambik balik, ambik jugak yer.

Good Luck.


p/s :
I thought you are going back to Msia on holiday or something .. he he
 
oh..kat sini lain, org keluar-masuk tu biasa je. kat msia tu emo la, not good.

pasal apa, org keluar...cari new experience, and bila masuk balik, he/she will bring in lots of that along. in other words, company pun suka bila staff masuk balik, pasal that person dah acquired more knowledge elsewhere and bawa masuk. kalau ada new clients lagi bagus.

kadang tu sampai 3,4 kali keluar masuk over the years. ada yg keluar seminggu, sebulan... pastu masuk balik, pun ada. macam2.
 
Weh...my flight confirmed dah..early July...nak bawak apa from KL? let me know..aku kat Paddington la..meeting satu hari..gila jetlag aku nanti....anyways, see you early July..ada news la..well, if jadiklah..he!he!he!
 
Post a Comment


Links to this post:

Create a Link