semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Monday, July 09, 2007

taste of birmingham 2007

sejak dari hari Khamis lagi, crew dari 'Taste of Malaysia' cafe bersama crew kontraktor atok bekerja keras di Cannon Hill Park, tempat berlangsungnya pesta makanan ini... untuk lokasi terakhir bagi tahun ini.

atok tidaklah berhajat untuk ke sana, hanya 'meneropong' dari kejauhan. namun, lewat waktu di hari sabtu tu, panggilan telifon diterima:

promoter: "can you do me a favour?"
atok: "apa dia?"
promoter: "esok kau, anak kau, wife kau... pakai cantik-cantik. kau pakai baju melayu lengkap, anak kau pakai chiong-sam tu, wife kau pakai baju kurung / kebaya. korang kena ada kat sini before 12 noon ........ bla bla bla " berceritalah tuan promoter.

maka semalam, kecohlah kami... sampaikan mummy pun tertinggal baju kebaya (sorrylah mummy, takde rezeki, next time ye).

ni lah yg kami buat semalam di sana:
kakak jadi pembawa Jalur Gemilang,
atok bawa banner 'Visit Malaysia 2007' (sorry, x de dalam any photo, hehe),
mummy ambik gambar... adik ikut kat belakang.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
berarak dari pintu masuk, menuju ke khemah s9 di belakang sana.... dengan paluan gendang bangra, melalui gerai-gerai + khemah-khemah lain.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
kakak, penolong pengarah tourism msia london, khalid shamsuddin, georgia, dan pengarah tourism msia london posed untuk press.

Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
batik dari Khalid Shamsuddin ('Jendela Batik' @ Central Market, KL & Pangkor Laut).
Saudara Khalid juga menghias kesemua jelitawan di pentas pertandingan Miss England minggu lalu, dan hasil kerjanya juga sekarang menghiasi tingkap di Harrods, sejurus menikmati sarapan pagi bersama Muhammad al-Fayed.


Photo Sharing and Video Hosting at Photobucket
control bang, jangan tak control....

* hari Sabtu ni, 14 july , Miss Georgia Horsley akan sekali lagi dibawa oleh Tourism M'sia ke temasya sehari 'Taste of Malaysia @ Ilford' (East London).... jommm.

kakak diminta mengiringi Georgia sekali lagi, tapi Sabtu ni kakak ada her LAMDA mock-exam. her real exam in 2 weeks time.

Comments:
Alaaa...i miss the fun laa last weekend..he!he!he! thanks for the lift from slough to london...till we meet again..take care and salam to Hazel!

Hang bawak sepanduk ka??? tak suruh miss england urut hang? :P
 
Post a Comment


Links to this post:

Create a Link