semua komen terdahulu telah ghaib di alam siber, dengan ghaibnya servis 'blogextra' yang digunapakai dahulunya
BEST VIEW WITH MOZILLA FIREFOX. Get it here

Tuesday, February 13, 2007

glamer je lebih....keje aku ni... takde apa pun sebenarnya

Semalam atok tepon kawan atok, Zul... towkey Jati Restaurant di Manchester tu. Sajalah, dah lama tak dengar berita.

atok: amacam? lama tak dengar berita...
zul: macam biasa je sini. kau camne, still keje tempat lama lagi ke?
atok: situ lagi la... tapi aku pun dah boring la sekarang, dah malas nak buat keje ni.
zul: tu la, aku dah kata... tiga tahun dulu lagi, keluar je... keje akitek ni, kalau kau nak jadi boss or buka sendiri takpa, kalau nak dok makan gaji... takyah la.
atok: tu la dia... tapi aku ni tak business minded macam kau.
zul: ala... aku dulu bila aku start restaurant ni pun, aku bukannya tahu banyak sangat pasal business. tapi alhamdulillah la, after tiga tahun ni byk lah aku dapat experience dalam benda ni. aku advice... kalau kau nak keluar, baik keluar sekarang... kita ni makin tua, masa dah tak banyak. eh... nanti kita sembang lagi, aku nak buka kedai ni, sorry....
atok: ok, ok... no prob. nanti aku tepon some other time.

Tadi ada rakan arkitek di Shah Alam emailed, bagitahu dia gi makan kat satu cafe dua, tiga hari lepas and found out towkeynya tu kawan arkitek kita orang jugak... dah 2 tahun lebih dia quit architecture and buat food business and doing very well.

Mmm.... anyway, cv dah updated and passed to the agency. A couple of local practices dah cakap interested. At the same time, ada kawan ajak invest in her food venture jugak. Another friend was asking about bringing goods from China (where he is at the moment, on a business opportunity look out).

Apa-apa pun... pastinya atok akan tinggalkan The Cowyards@Blenheim Park World Heritage Site ni dalam masa terdekat. Perjalanan 35batu / 56km sehala setiap hari ternyata memenatkan badan dan merosakkan poket .....

Buat keje apa lepas ni? ... belum jelas dan terpancar.

Comments: Post a Comment


Links to this post:

Create a Link